Нічна атака РФ: в Одесі є влучання “шахедів”, у Києві впали уламки

Вночі 4 травня росіяни знову атакували “шахедами” з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Як повідомили в Командуванні Повітряих сил ЗСУ, окупанти застосували до 24 ударних дронів «Shahed-136/131».

Цього разу силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, було знищено 18 ударних БпЛА.

Бойова робота велась у північних, центральних та південних областях України. Було застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи.

Обстріли Херсону терористами рф: загинуло майже 20 осіб, відкрито кримінальне провадження (Фото)

За даними оперативного командування “Південь”, по Одесі ворог спрямував 15 дронів, 12 з яких вдалося знищити. Три дрони вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів міста. Пожежу оперативно ліквідували, люди не постраждали. На хвостовиках дронів рашисти “сакрально” позначили причину атаки.

Також вночі агресор завдав комплексного повітряного удару по столиці із застосованням баражуючих бєприприпасів типу «Shahed» та ракет, ймовірно балістичного типу (остаточно тип застосованих ракет буде визначено лише після експертизи залишків). Про це повідомив начальник Київськой міської військової адміністрації Сергій Попко.

За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва ППО знищила усі ворожі ракети та БПЛА, однак дані ще уточнюються. Зафіксовано падіння уламків в окремих районах столиці, проте шкоди життю та здоров’ю людей чи серйозних пошкоджень забудові міста вони не завдали. Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані авто. Інформація перевіряється та доповнюється.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии