Офіс Генпрокурора розслідує вчинення злочинів учасниками ПВК «Вагнер»

Офіс Генпрокурора почав перевірку інформації, опублікованої в одному з телеграм-каналів, щодо вчинення злочинів командирами та учасниками ПВК «Вагнер».

Учасники ПВК повідомили про вбивства цивільних осіб, в тому числі дітей, а також військовополонених Збройних Сил України. Ці факти були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

“До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо викладених фактів за ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни. Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені в рамках розслідування кримінальних проваджень, їм буде надано відповідну правову оцінку”, — сказано у повідомленні правоохоронців.

СБУ перехопила нові дані про злочини російських військових на сході України

Офіс Генерального прокурора веде процесуальне керівництво у провадженнях, що стосуються дій представників так званих приватних військових компаній, що беруть участь у бойових діях на боці російської федерації. Розслідування цих проваджень здійснюють слідчі Служби безпеки та Національної поліції України.

Учасники так званих ПВК перевірятимуться на причетність до ведення агресивної війни, посягання на територіальну цілісність України та вчинення воєнних злочинів на окупованій території України, зокрема вбивства, жорстоке поводження з військовополоненими та цивільним населенням, пограбування.

Процесуальне керівництво в цих провадженнях залучає правоохоронні органи іноземних держав.

Комментарии