Остапа Ступку визнали винним у скоєнні ДТП в нетверезому стані та відбрали права: народний артист планує подати апеляцію

Голосіївський райсуд столиці визнав винним актора Остапа Ступку у справі про ДТП у нетверезому стані та призначив покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки та позбавив права керування на 8 років. Також з нього стягнуть близько 10 тисяч гривень, які пішли на експертизи. Про це повідомило “Суспільне“.

Адвокат пояснив, що обмеження волі зобов’язує актора з’являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт.

Онука завгоспа Кучми: 20-річній киянці, яку затримали після смертельної ДТП, обрали запобіжний захід

Народний артист планує подати апеляцію на це рішення. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, в Ступки буде діяти міра запобіжного заходу: нічний домашній арешт з 00:00 до 05:00 ранку.

“Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом’якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна”, — сказав Остап Ступка.

Прокуратура теж оскаржуватиме вирок через “неправильне застосування закону про кримінальну відповідальність”, а також призначене м’яке покарання.

Аварія за участю Ступки сталася ввечері 4 квітня у Голосіївському районі столиці.  Артист на автомобілі Range Roverвиїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Актора затримали на місці події. Прилад “Драгер” показав 1,62 проміле алкоголю в його крові. Винуватця аварії помістили до СІЗО, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии