Під час поїздки на окуповані території зникла українська журналістка Вікторія Рощина

Українська журналістка Вікторія Рощина зникла безвісти під час подорожі на окуповані території. Її родичі та друзі не мають можливості зв’язатися з нею з 3 серпня, коли вона вирушила на територію, яку контролюють росіяни.

Про це повідомив Інститут Масової Інформації (ІМІ) у Facebook.

Родина журналістки боїться, що її утримують росіяни.

«Для моєї доньки журналістика – найважливіша річ у житті, вона дуже віддана своєму фаху. Після першого полону я просив її зупинитися, казав: “Віко, я платитиму твою зарплату, тільки, будь ласка, не йди на фронт”, але вона була тверда, невпинна – вона не могла припинити висвітлювати для своїх читачів новини цієї війни з окупованих територій». — поділився Володимир Рощин з The Daily Beast.

Батько журналістки розповів, що 27 липня Вікторія Рощина вирушила з України до Польщі та планувала дістатися окупованих територій на сході України через росію протягом трьох днів. У розмові з рідними 3 серпня вона повідомила, що пройшла кілька днів прикордонних перевірок, але не назвала точного місця перебування.

Зник кілька днів тому: у Харківській області знайшли понівечене тіло чоловіка

Подію про її зникнення спочатку повідомили українським правоохоронним органам 12 серпня. Родина також звернулася до Служби безпеки України, Міністерства реінтеграції та Офісу омбудсмена 21 вересня з офіційною заявою про зникнення Вікторії Рощини.

«Українська Служба безпеки підтвердила нам, що Вікторію взяли в полон росіяни. Посадовці кажуть нам, що в російських в’язницях є багато “заморожених” українських арештантів, серед яких може бути й вона», — повідомив Володимир Рощин.

Комментарии