Підозра нардепці: НАБУ та САП розкрили зловживання впливом у справі торгівлі дозволами на перетин кордону (Відео)

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оголосили про підозру чинній народній депутатці у справі, пов’язаній з торгівлею дозволами на перетин кордону. Зловживання впливом та незаконна допомога призовникам у внесенні до системи “Шлях” стали основними звинуваченнями для Людмили Марченко, депутатці від Слуги Народу.

За даними розслідування, нардепка та її помічниця використовували свої посадові повноваження для надання незаконної допомоги чоловікам призовного віку, які прагнули потрапити до системи “Шлях”. Ця система надає можливість отримати дозвіл на перетин кордону за спрощеною процедурою.

В результаті, громадянин, використовуючи статус волонтера, зміг отримати дозвіл на виїзд за кордон.

ВАКС продовжив запобіжний захід щодо колишнього Голови Верховного Суду Князєва, – САП

Після отримання дозволу, помічниця народної депутатки зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину грошей — 2 800 доларів.

Оперативне відео, представлене НАБУ, розкриває фрагменти злочину та деталі торгівлі дозволами на перетин кордону. Нардепка та її помічниця намагалися використовувати свій вплив для неправомірного отримання грошової вигоди за свої послуги.

Детальні обставини злочину та встановлені суми, за які жінки оцінили свої послуги, будуть досліджені в рамках розслідування. НАБУ та САП зобов’язалися розкрити всіх причетних до цієї злочинної схеми та забезпечити належне притягнення до відповідальності.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии