Почалися судоми: на Тернопільщині після перебування у віськкоматі помер чоловік

У місті Бучач Тернопільської області після кількаденного перебування у ТЦК помер 49-річний чоловік. У місцевих ЗМІ писали, що він хворів епілепсією, а на його тілі були забої та синці.

У Тернопільському обласному ТЦК та СП повідомили, що 27 лютого чоловіку раптово стало погано, почалися судоми, та він впав додолу прямо на території центру. Працівники військкомату надали першу медичну допомогу і викликали швидку допомогу.

Чоловіка доставили до лікарні, де через два дні він помер із попереднім діагнозом “епілепсія, судомний синдром”.

Як повідомили у Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону, попередньо встановлено, що 25 лютого 2024 року цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив.

Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території центру комплектування стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився – почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою.

Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судмедекспертизи.

Спецпрокуратура у Тернополі зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями районного ТЦК та СП влади чи службових повноважень. Правоохоронці проводять перевірку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии