Прокурори Південного регіону здійснюють перевірку обставин смерті мобілізованого жителя смт. Ширяєво

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону перевіряють обставини мобілізації та надання медичної допомоги мешканцю смт. Ширяєво Одеської області, який помер після прибуття до військової частини.

Органи прокуратури спеціалізовані на справах, пов’язаних із сферою оборони, вживають заходів для ретельного розслідування подій, що призвели до смерті громадянина, який був призваний на військову службу незважаючи на відомі вади здоров’я.

У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Інцидент стався 1 серпня 2023 року, коли військовослужбовець однієї з військових частин Миколаївщини помер після прибуття на місце служби. Спеціалізовані прокурори здійснюють всебічне розслідування, спрямоване на встановлення причин цієї трагічної події.

Окрім цього, Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону України розпочала кримінальне провадження з ознаками недбалого ставлення до військової служби соціальних працівників Березівського територіального центру соціального обслуговування та Служби праці та соціального захисту населення Одеської області.

Слідчі органи зосереджуються на перевірці законності призову на військову службу та наданні медичної допомоги громадянам з урахуванням їхнього стану здоров’я.

Внаслідок авіаудару по центру переливання крові на Харківщині загинув молодий хірург

Також, Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони розпочала розслідування відносно можливого недбалого ставлення до військової служби з боку медичних працівників однієї з військових частин Миколаївщини. Розслідування спрямоване на визначення причин надання несвоєчасної медичної допомоги військовослужбовцю після приступу епілепсії.

Всі кримінальні провадження знаходяться під наглядом слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаєві.

“Смерть мобілізованого на військову службу юнака з вадами здоров’я у будь-якої свідомої людини викликає шок. У мене, так само як і у суспільства, багато запитань «чому?» до тих службових осіб, які прийняли це фатальне рішення. Але як очільник ОВА я маю дочекатися офіційних результатів слідства і правової оцінки дій службових осіб Березівського ТЦК, які проводить Спеціалізована військова прокуратура Одеської області у рамках кримінального провадження. Я переконаний, що усі винні мають бути покарані. Публічно. Співчуваю рідним і близьким Бориса. На жаль, цю непоправну втрату не компенсує навіть покарання винних.” — написав з приводу трагедії Олег Кіпер, голова Одеської ОВА.

Комментарии