РФ вдарила по житловому району Харкова покращеною авіабомбою: один загиблий та 19 поранених (Фото, відео)

Сьогодні серед білого дня ворог завдав двох ударів по Харкову. Перший прийшовся по житловому масиву в середмісті, другий – біля Інституту хірургії. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Внаслідок обстрілу загинув чоловік. Ще 19 осіб поранено, з них четверо дітей віком від 3-х місяців до 13 років. Також пошкоджено 18 житлових будинків і вибито понад 800 вікон – остаточні цифри будуть відомі завтра, після завершення обстеження мікрорайону.

За словами Терехова, всім мешканцям пошкоджених будинків запропоновали розміщення в міських гуртожитках.

Попередньо встановлено, що РФ вдарила по Харкову двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Це перший випадок, коли росіяни вдарили таким видом боєприпасу по місту. Боєприпаси випустили з літака.

“За інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250”, – зазначив керівник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов..

Як повідомив начальник поліції регіону Володимир Тимошко, ворог влучив між двома п’ятиповерховими житловими будинками. Постраждали також гуртожиток, гімназія, школа, будівля міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, приватні автомобілі, вихід з метро, лінії електропередач. За розпорядженням очільника облУНП, поліцейські охоронятимуть пошкоджені будинки.

“Удар завданий серед дня, коли більшість людей знаходяться на вулиці, тому так багато постраждалих. Жодних військових об’єктів поруч немає. Це виключно терористичний акт, вчинений з метою знищення українського народу. Однак ми не збираємося здаватися”, –  зазначив Володимир Тимошко.

У перші ж хвилини рутувальники та поліцейські прибули на місце влучання: евакуювали людей, надавали допомогу потерпілим, фіксували наслідки. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький оприлюднив відео перших хвилин після удару, які зафіксувала поліцейська бодікамера.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии