Росіяни убили 23 людини: в Херсонській області оголосили три дні жалоби

Внаслідок російських обстрілів 3 травня у Херсоні та області загинули 23 людини, 46 отримали поранення. Про це зранку повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Прошу сьогодні о 12-й годині вшанувати хвилиною мовчання всіх загиблих унаслідок російського терористичного акту. У пам’ять про вбитих державою-агресором людей Херсонська обласна військова адміністрація оголошує 4, 5 та 6 травня днями жалоби”, – сказав Олександр Прокудін.

Внаслідок ракетного удару по Павлограду загинув нацгварієць з Харківської області

За даними поліції Херсонської області, росіяни обстріляли місто з артилерії, реактивних систем залпового вогню та іншого озброєння. Під вогнем були місця скупчення людей: будівельний гіпермаркет, залізничний вокзал, заправна станція, супермаркет, житлові будинки.

Серед травмованих – 2 дітей, серед загиблих – співробітники та відвідувачі будівельного гіпермаркету, троє енергетиків, які лагодили електромережі після обстрілів, водій автомобіля, в який під час руху поцілив осколок, мешканці, які гинули в своїх будинках та на подвір’ях.

Поранення також отримали й троє поліцейських, пошкоджено один зі службових автомобілів.

На місцях обстрілів працювали медики, рятувальники, вибухотехніки, слідчі. За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии