“Росіяни вичікують збільшення навантажень на енергосистему України”: у розвідці розповіли про ракетний запас ворога

У жовтні Росія виготовила 115 високоточних ракет з дальністю понад 350 кілометрів. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Зокрема, минулого місяця ПК держави-агресора випустив:

  • 40 крилатих ракет Х-101;
  • 30 балістичних ракет «Іскандер-М»;
  • 20 крилатих ракет «Калібр»;
  • 12 крилатих ракет «Іскандер-К»;
  • 4 аеробалістичні ракети «Кинджал».
     

Загалом у запасах рф є близько 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Коментуючи ймовірні наміри москви атакувати наші об’єкти інфраструктури в осінньо-зимовий період, Вадим Скібіцький зазначив, що наразі росіяни вичікують збільшення навантажень на енергосистему України.

«Таке може бути під час настання холодів, коли споживання електроенергії вийде на пікові показники осінньо-зимового періоду –  росіяни вичікують падіння температури нижче нуля», – пояснив представник ГУР МО України.

Він додав, що тактика ймовірних ударів ворога може включати як застосування ракет різних типів, так і комбінацію ракетного озброєння та ударних БПЛА.

«За оцінкою воєнної розвідки України, це однозначно будуть не такі примітивні атаки, як минулоріч… Досягти результату росіянам буде складно – ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходів для захисту нашої енергосистеми», – заявив Вадим Скібіцький.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии