Розпалювання ворожнечі на релігійній основі: на Житомирщині митрополиту та секретарю єпархії УПЦ оголошено підозру (Фото)

На Житомирщині були проведені слідчі дії в Овруцько-Коростенській та Житомирській єпархіях Української православної церкви у рамках чого було проведено понад 20 обшуків у представників духовенства на території області.

1 червня працівники зі Слідчого управління ГУНП та Житомирського районного управління поліції, спільно з СБУ, обласною та окружною прокуратурою, провели ряд обшуків в Овруцько-Коростенській та Житомирській єпархіях Української православної церкви.

Під час обшуків у Овруці були вилучені чорнові записи, листівки та брошури, які містять принизливі висловлювання, що сприяють релігійній ворожнечі та ненависті. Також було виявлено значну кількість друкованих матеріалів видавництва Московського патріархату. Серед вилученого були подяки та подарунки від представників духовенства країни-агресора.

Намісника монастиря УПЦ в Ізюмі відправили під нічний домашній арешт

Митрополиту та секретарю Овруцько-Коростенської єпархії було повідомлено про підозру за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, згідно зі статтями 28 та 161 Кримінального кодексу України.

Крім того, проводилися слідчі дії на території інших громад Житомирщини, включаючи приміщення, що належать духовенству УПЦ, їхні офіси та транспортні засоби.

Продовжуються слідчі дії з метою встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Комментарии