Руйнування греблі Карлівського водосховища: мешканців Донбасу попереджають про ймовірну евакуацію (Відео)

У селах Желанне-1, Желанне-2 та Галицинівці жителів попереджають про можливу евакуацію через потенційну небезпеку, що створюється в результаті зруйнування греблі Карлівського водосховища російськими окупантами.

Про це повідомив глава Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час національного телемарафону 25 травня.

Зазначено, що російські окупанти систематично обстрілювали водосховище та населений пункт Карлівка протягом усього періоду повномасштабного вторгнення зс рф на територію України.

“До такого розвитку подій ми були готові, а тому оперативні та рятувальні служби Донецької області вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом”, — сказав Кириленко.

Також було заявлено про можливу евакуацію з небезпечної зони мешканців трьох сіл, зокрема сімей з малолітніми та неповнолітніми дітьми.

Харківська область: названо найнебезпечніші громади, що заміновані “Пелюстками”

Карлівське водосховище є штучним водоймищем на річці Вовчій. Розташоване воно за 40 кілометрів від Донецька, найближчий населений пункт — Карлівка.

Головною функцією водосховища є збереження запасів питної води для Донецька та задоволення виробничих потреб шахти “Краснолиманська”, збагачувальної фабрики з однойменною назвою та інших промислових підприємств.

Водосховище було створене в 1933 році як частина системи “Канал Дніпро-Донбас” для забезпечення питною та технічною водою з Дніпра. Проте будівництво каналу було зупинено в 1996 році.

Площа водної поверхні становить 2,52 квадратних кілометри, загальний об’єм – 62,5 мільйони кубометрів, корисний об’єм – 17,9 мільйона кубометрів.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии