СБУ арештувала активи трьох російських олігархів на суму понад 17 мільярдів гривень

На підставі доказів, представлених Службою безпеки України (СБУ), суд прийняв рішення про арешт корпоративних прав трьох російських олігархів — Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова — в Україні. Вони входять до оточення путіна та причетні до фінансування російської агресії проти України.

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими власники, олігархи, контролювали як кінцеві бенефіціари або через офшорні компанії.

Загальна вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 мільярдів гривень.

Серед арештованих активів є фінансові установи, страхові компанії, підприємства зв’язку та ІТ-сфера, а також заводи, що виробляють мінеральну воду.

Сумського мера, якого затримали на хабарі, випустили після внесення застави у 3 млн грн

Арешт цих активів має на меті запобігти можливості російських власників перевести їхнє майно на інших осіб, щоб уникнути подальших втрат для України.

Нагадаємо, що на початку вересня цього року Фрідману було пред’явлено підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

На цей час підозрюваний знаходиться поза межами України. Тривають розслідувальні заходи з встановлення всіх обставин їхньої діяльності з метою притягнення винних до відповідальності.

Розслідування здійснювалось під керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Комментарии