СБУ наклала арешт на активи ще одного депутата-зрадника від ОПЗЖ на 500 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) арештувала активи ще одного депутата, який вчинив зраду. Рішення суду призвело до арешту майна колишнього депутата Херсонської обласної ради, який очолював “міністерство сільського господарства та рибальства” на тимчасово окупованій території регіону.

Судовий акт стосується не лише майна самого зрадника, а й активів його родини. Таким чином, було юридично заблоковано понад 400 об’єктів нерухомості, включаючи 350 земельних ділянок загальною площею понад 1200 га на півдні України.

Крім того, було арештовано десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, а також корпоративні права в 5 агрокомпаніях та 3 торгових марках.

Загальна сума заблокованих активів становить 500 млн грн.

За даними слідства, колишній депутат був членом забороненої партії ОПЗЖ та активно підтримував російських окупантів після захоплення частини Херсонщини.

За свою “лояльність”, він був нагороджений високою посадою у місцевій окупаційній адміністрації гауляйтером Сальдо. Також зрадник був призначений керівником створеної окупантами “міжвідомчої комісії з контролю за перевезенням сільгосппродукції”.

Ідентифікували росіянина, який віддавав накази викрадати та катувати цивільних на Харківщині

На цій посаді він вчиняв розкрадання майна місцевих аграріїв та незаконне вивезення українського зерна до росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зрадникові про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зрадник переховується в тимчасово окупованій частині України, проте проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Крім того, його корпоративні права, торгові марки та банківські рахунки вже передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Також частина майна зрадника, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, була арештована і буде передана до АРМА після звільнення Херсонщини.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии