СБУ проводить обшуки у Почаївській лаврі через публікацію, що розпалює міжнаціональну ворожнечу (Фото)

Служба безпеки України проводить обшуки у Почаївській Успенській лаврі УПЦ (МП) у зв’язку з публікацією на сайті монастиря, яка, за даними слідства, розпалює міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

У дописі, який опублікували представники лаври, були образливі висловлювання щодо іудеїв, а також розпалювалася релігійна ворожнеча до представників усіх церков, окрім УПЦ. Крім того, у дописі ставилося під сумнів існування України як суверенної держави окремо від росії.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

Харків’янин продавав неіснуючі товари через Інстаграм: ошукано понад 15 осіб (Фото)

У межах кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

СБУ наголошує, що у своїй діяльності дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Комплексні заходи проводять співробітники СБУ в Тернопільській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Комментарии