СБУ викрила мережу проросійських інтернет-агітаторів, серед них – інженер заводу «Антонов»

Прокремлівськими інтернет-агітаторими виявилися шість мешканців різних регіонів України, які проводили інформаційно-підривну діяльність на користь окупантів. Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави.

Для цього пропагандисти створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину деструктивного контенту перепощували з російських інтернет-ресурсів.

На Харківщині викрили подружжя проросійських агітаторів

Так, у Києві затримали провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов». На російських інтернет-платформах «Вконтакте» та «Одноклассники» він періодично поширював відео з виступами Кадирова, який закликав до «приєднання» захоплених районів України до складу РФ.

В Івано-Франківській області: до 5 років 6 місяців тюрми засуджено мешканку Калуша, яка виправдовувала російську агресію та пропонувала видати російським загарбникам «головних бандерівців».

На Закарпатті затримали мешканця Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході нашої держави. На території області викрили ще двох ворожих агітаторів з Білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні. За даними слідства, вони створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні.

У Запоріжжі повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии