СБУ виявила канали постачання обладнання для виробництва ЗРК С-300 в Росію: затримано двоє злочинців з Полтавщини

Служба безпеки України виявила на Полтавщині осіб, які незаконно постачали до російської федерації спеціальне обладнання для виробництва зенітно-ракетних комплексів С-300.

За даними Служби безпеки, у Полтавській області була припинена нелегальна схема постачання критичного експорту до росії. Головними фігурантами цієї організації є керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, який має підконтрольний бізнес у рф.

Злочинці встановили механізм таємного переправлення продукції, яка використовується також у військово-промисловому комплексі країни-агрессора. Серед замовників товару були представники Курського електроапаратного заводу, куди постачали інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах вмф рф. Крім того, злочинці утримували зв’язок з московським підприємством “НПП Торий”, яке виготовляє комплектуючі для зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Екснардеп Святаш передавав росіянам інформацію про “прильоти” і переміщення ЗСУ на Харківщині — СБУ

Завдяки комплексним заходам, співробітники СБУ запобігли вивезенню понад 100 одиниць нової партії товару до росії. В процесі обшуків у виробничих та офісних приміщеннях злочинців були знайдені документи, що підтверджують злочинну діяльність, печатки російських компаній, які працюють з цією продукцією на території рф, а також бойові припаси для автоматів Калашникова.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Комментарии