СБУ зібрала докази: сім депутатів Держдуми РФ отримали тюремний вирок за підтримку “л/днр”

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ), ще сім депутатів Держдуми російської федерації засуджено до 15 років позбавлення волі за свою участь у голосуванні за визнання “Луганської народної республіки” (лнр) та “Донецької народної республіки” (днр).

За даними СБУ, 15 лютого 2022 року ці депутати підтримали постанову, яка зверталася до президента російської федерації з проханням визнати “незалежність” окупованих районів Донецької та Луганської областей. Через кілька днів вони також проголосували за ратифікацію “договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” з “лнр” та “днр”. Ці рішення стали формальним приводом для російського вторгнення на територію України.

Зловмисник-грабіжник “ДНР” отримав 15 років ув’язнення за злочини в Каховці

На підставі зібраних доказів суд визнав російських депутатів винними за статтею 110 частина 3 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) і засудив їх до 15 років позбавлення волі.

Оскільки засуджені наразі перебувають на території рф, початок відбування покарання буде визначено з дня їх фактичного затримання.

Список засуджених депутатів Держдуми рф:

  • Сардана Володимирівна Авксєнтьєва, народилася 2 липня 1970 року;
  • Андрій Анатолійович Альохін, народився 9 лютого 1959 року;
  • Петро Револьдович Аммосов, народився 29 вересня 1966 року;
  • Ігор Олександрович Ананських, народився 6 вересня 1966 року;
  • Василь Максимович Власов, народився 27 червня 1995 року;
  • Валерій Карлович Гартунг, народився 12 листопада 1960 року;
  • Андрій Юрійович Горохов, народився 13 січня 1960 року.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Івано-Франківській областях під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Комментарии