Шпигунська мережа ГРУ: СБУ виявила агентів, які слідкували за Силами оборони на Яворівському полігоні (Фото, Відео)

Служба безпеки України (СБУ) провела успішну операцію на Львівщині, розкривши агентурну мережу російського Головного розвідувального управління (ГРУ), яка здійснювала шпигунську діяльність на Яворівському військовому полігоні.

В ході комплексних заходів контррозвідки вдалося зловити двох українських військових та одну лікарку, які діяли в складі різних підрозділів на території полігону.

За отриманими даними, ще до початку повномасштабного вторгнення рф, ці особи були залучені до співпраці російськими спецслужбами. Після 24 лютого 2022 року вони активно збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресора.

Кожен з агентів мав свої завдання щодо розвідувально-підривної діяльності проти України, використовуючи месенджери для зв’язку.

Екоцид на Херсонщині: розпочато розслідування підриву Каховської ГЕС

Встановлено, що один з фігурантів регулярно передавав локації українських військових підрозділів на території полігону російській розвідці. Крім того, вони намагалися зібрати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони.

СБУ викрила російських агентів, коли вони виконували ворожі накази, збираючи розвіддані. Наразі всі учасники агентурної групи виявлені.

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру одному з агентів за статтею 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Щодо іншої учасниці агентури ГРУ порушено питання щодо підозри за статтею 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних сил України в умовах воєнного стану.

Зловмисникам, які вчинили зраду, загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Комментарии