Супутникові знімки свідчать про наслідки української атаки на судноремонтний завод у Севастополі (Відео)

Свіжі супутникові знімки, отримані сервісом Planet.com за 12 та 13 вересня, відображають руйнування, спричинені українською атакою на судноремонтний завод у Севастополі, що на півдні анексованого Криму.

За інформацією, опублікованою в телеграм-каналі Радіо Свобода, у результаті удару ракетами Storm Shadow на території заводу були пошкоджені два важливі об’єкти — великий десантний корабель «Мінськ» і дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону».

Нагадаємо, що в ніч з 11 на 12 вересня в Севастополі сталися потужні вибухи. Міністерство оборони росії заявило про атаку крилатими ракетами на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе, внаслідок якої зазнали пошкоджень два важливі кораблі — великий десантний корабель класу Ropucha і підводний човен класу Kilo.

Росіяни кілька годин атакували Одеську область: загорілася стоянка, постраждали водії вантажівок

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, кораблі, пошкоджені під час атаки, не підлягають відновленню.

«Це значні ураження, і можна зараз говорити про те, що з великою ймовірністю — відновленню не підлягають. Так, сьогодні добрі новини – знищення і пошкодження великого десантного корабля ворожого «Ростов-на-Дону» проєкту 775, а також підводного човна, що дуже важливо – носія ракет «Калібр». Звичайно, це добрі новини для українських Сил безпеки та оборони, для українських громадян. І сьогодні багато кримчан відверто і щиро раділи, коли чули ось такі звуки «бавовни», бо розуміли, що триває демілітаризація Криму від російських загарбників», — коментуючи ступінь ушкодження ворожих кораблів зазначив Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Комментарии