У харків’янина, який записав відео на підтримку РФ, знайшли триколор та зошит із цитатами Леніна (Фото)

У жовтні в інтернеті ширилося відео, в якому харків‘янин публічно підтримує дії російської федерації. Чоловік записав відеозвернення біля одного із супермаркетів у Шевченківському районі міста, обурюючись тим, що працівники супермаркету «дуже полюбляють українську мову». Чоловік наполегливо просив їх розмовляти з ним виключно російською та додав, що «Харьков расположен на русской земле». Отримавши відмову, він у власному відео сказав: «На Украине фашизм есть, СВО проводится не зря. Украине нужна денацификация».

Правоохоронці оперативно встановили шанувальника «русского мира». Ним виявився 36-річний безробітній харківʼянин. Після спілкування з представниками поліції та прокуратури він швидко згадав українську мову та змінив свої погляди.

За даними облпрокуратри, брат шанувальника «русского мира» зараз воює за свободу і незалежність України

У Харкові спійманий фанат “русского мира”, який піднімав прапор РФ над мерією Харкова (Фото)

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання колаборанта. Вдома у нього виявили та вилучили комуністичну символіку, герогіївську стрічку та інші предмети, які підтверджують вчинення фігурантом кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

Як повідомили у поліції, під час вивчення сторінок зазначеного громадянина у соцмережах встановлені чисельні докази його прихильності ідеям «русского мира», які він виказував публічно.

Наразі досудове розслідування триває, перевіряється причетність чоловіка до інших кримінальних правопорушень проти безпеки держави. Вирішується питання щодо оголошення підозри.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии