У Києві затримали російських шпигунів: полювали за керівниками військкоматів

Служба безпеки України розгромила ще одну російську мережу інформаторів, яка загніздилася у Києві та шпигувала за керівництвом столичних військкоматів.

Як повідомляє пресслужба СБУ, затримані шпигуни – залишки мережі інформаторів, яка була розгромлена держбезпекою ще у лютому. Шпигуни полювали на розвіддані щодо місць дислокації Сил оборони, а також інформували агресора про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури після ворожих ударів.

В СБУ показали відео знищення російських ЗРК дронами-камікадзе

Зокрема, один зі шпигунів намагався виявити місцезнаходження запасного командного пункту керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також на виконання завдання своїх кураторів-терористів з ФСБ зрадник намагався потрапити до приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку.

Інший зрадник погодився на співпрацю з терористами, оскільки ті обіцяли йому “посаду” в окупаційній адміністрації після захоплення півдня України. Для комунікацій зрадники використовували месенджер Telegram.

Закликав до збройного повалення влади: на Закарпатті затримали “революціонера” (Фото)

“Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України)” – сказано у повідомленні.

Комментарии