У Лозовій розпочнуть будівництво бомбосховищ та відновлення школи

У Лозівській громаді розпочали підготовку до відновлення ліцею №8, який був зруйнований у вересні 2022 року.

Про це повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

Міський голова зустрівся з першим заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим, щоб обговорити плани щодо будівництва та залучення інвестицій. Вже виділено кошти з місцевого бюджету для підготовки технічного звіту, а Міністерство обіцяло надати допомогу.

“Визначилися по напрямках роботи з департаментом у частині допомоги Лозівській громаді. Саме головне, радує, що віцепрем’єр був у курсі наших зруйнованих об’єктів, і першочерговим об’єктом зараз по відновленню в Лозівській громаді буде 8-ма школа. Депутати прийняли рішення вже про виділення коштів на технічний звіт, технічний звіт буде зроблено. Потім визначимося з проєктом. Працюємо з департаментом Міністерства інфраструктури для того, щоб проєкт був сучасним і типовим. Пообіцяли в цьому напрямку нам допомогти”, — розповів Сергій Зеленський.

Верховна Рада визнала російський політичний режим як рашизм

Паралельно з відновленням школи, Лозівська громада також планує обладнати бомбосховища у школах та медичних закладах. Вже були визначені два перші заклади, де будуть будуватися захисні споруди. Загальна сума, виділена з бюджету громади на будівництво бомбосховищ у цьому році, становить понад два мільйони гривень.

“Працюємо по типовим проєктам по бомбосховищам – там, де у нас у шкільних закладах, медичних закладах немає захисних споруд. Тому перший об’єкт, який ми будемо споруджувати по бомбосховищу – це “Сахалін” так званий, ліцей наш. І 11-та школа. Потім уже по черзі будемо визначатися. Тому що одразу всі неможливо буде відстроїти, побудувати об’єкти. Хоча по плану ми на цей рік виділили 2,5 мільйона, і приводим до норм укриття ті, які у нас є, і де можливо розміщувати людей”, — пояснив Сергій Зеленський.

Комментарии