У Львові СБУ затримала ворожу інформаторку, яка збирала дані про ЗСУ

Співробітники СБУ затримали мешканку Миколаївщини, яка була залучена до співпраці з ворогом у жовтні минулого року. Зазначається, що вона виявилась рідною сестрою іншого зрадника Батьківщини, якого теж нещодавно затримали правоохоронці.

Контррозвідка Служби безпеки задокументувала факти збору фігуранткою розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Львові. Для маскування вона видавала себе за переселенку з прифронтових районів півдня України.

За даними слідства, колаборантка відмічала на електронних картах місця дислокації військових формувань знаходячись на території поблизу цих місць. Зібрані дані згодом мали бути передані до рф через месенджер.

СБУ розшукують причетних до корупційної схеми, пов’язаної із “зерновою угодою”

Однак вона оперативно була затримана на спробі передачі розвідінформації агресору, оскільки контррозвідники СБУ спрацювали на випередження. Правоохоронці своєчасно викрили зловмисницю та задокументували злочинні дії.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у затриманої комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів, де й були знайдені докази злочину.

Слідчі СБУ повідомили затриманій псевдопереселенці про підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комментарии