У Ніжині відкрили меморіал Герою України Олександру Мацієвському (Фото)

У Ніжині на Чернігівщині відкрили меморіальний комплекс, присвячений ніжинцям, полеглим у російсько-українській війні. У центрі комплексу – бронзова скульптура Героя України Олександра Мацієвського, який загинув у бою з російськими військами 1 березня 2023 року.

Про це повідомляє місцеве видання «Час Чернігівський» та Верховна Рада України.

Скульптура зображує воїна у повний зріст. Він стоїть прямо, з гордо піднятою головою. На його губах – останнє слово, яке він сказав перед смертю: «Слава Україні!». Висота скульптури – 2,2 метра.

Меморіальний комплекс виконаний у червоно-чорних кольорах у формі великого козацького хреста. Він стоїть на круглому червоному граніті діаметром 16 метрів. На чорних гранітних сегментах козацького хреста викарбувані імена 20 ніжинців, які загинули в цій війні.

Поліція: понад 500 дітей депортовано з Харківської області

Меморіал створено за благодійні кошти. Ідею його створення висунув політик та бізнесмен Антон Геращенко, який навесні відвідав матір Олександра Мацієвського.

Скульптуру створила компанія «Тоні-М» та її керівник, грузинський митець Малхаз Буджиашвілі. Він є автором відомого погруддя іншого легендарного скульптора Івана Кавалерідзе у Ромнах.

Комментарии