У Житомирі викрили організатора мережі з продажу підроблених ліків (Фото)

В результаті спільної діяльності ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури та правоохоронних органів було викрито та повідомлено про підозру у шахрайстві організатору міжрегіональної мережі, що займалася продажем підроблених препаратів для хворих на хронічні захворювання (ч. 4 ст. 190 КК України).

Підозрюваний успішно організував в Житомирі діяльність кол-центру, спрямовану на продаж широкого спектра медичних препаратів. Для цієї справи він орендував житлові приміщення та найняв працівників, включаючи навіть неповнолітніх. Працівників навчали використовувати психологічні методи впливу на потенційних клієнтів.

Спеціальні програми слідкували за тими, хто виявив зацікавленість в рекламованих препаратах, і працівники кол-центру здійснювали дзвінки клієнтам, видаючи себе за фахівців у галузі медицини та переконуючи придбати ці “ліки”. Продукцію надсилали поштою “накладним платежем” з вартістю упаковки пігулок чи тюбика гелю, яка могла сягати 2 тисяч гривень.

Обіцяли вивезти за кордон, але покидали посеред дороги: у Харкові судитимуть шахраїв, які обманювали чоловіків

Щобільше, у Києві на орендованих гаражах і складах функціонували кілька цехів, де фасували та пакували препарати невідомого походження. За оперативними даними, з початку 2023 року було продано значну кількість такої “продукції.” Було виявлено більше десятка потерпілих громадян із різних регіонів України, які придбали ці “ліки” та не отримали жодної користі.

Правоохоронці провели обшуки в кол-центрі, помешканні організатора, гаражах і складах. Під час обшуків були вилучені ящики з упаковками пігулок та гелів, спеціальне обладнання для фасування та пакування, майже 5 мільйонів гривень у різних валютах, документи, банківські картки, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

Відібрано зразки препаратів для проведення експертизи та визначення їх походження. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, тривають слідчі дії для встановлення осіб, які були причетні до цього злочину.

Попереднє досудове розслідування проводиться ГУНП в Житомирській області за оперативною підтримкою Української служби безпеки в області.

Комментарии