Учасників трьох банд судитимуть за організацію наркотичного бізнесу (Фото)

До складу злочинних груп, які займалися постачанням та збутом наркотиків у Маневицькій виправній колонії на Волині, входило семеро осіб. Серед них був “смотрящий за відділенням”, утриманець колонії та особи “з волі”.

Останні, перебуваючи у Львові, придбовали метадон у наркозалежних громадян, які отримували замісну терапію, та перетворювали таблетки на рідину. Разом з іншими членами групи вони закуповували продукти та вводили метадон в них. Після цього формували пакети та надсилали їх з Львова до виправної колонії на Волині. Після отримання посилок “смотрящий” та його помічник розподіляли наркотики серед засуджених, отримуючи за це гроші.

У березні 2023 року поліція припинила діяльність цієї банди.

У Рівненській області виявлено та ліквідовано чотири нарколабораторії (Фото)

У Сумській області четверо учасників злочинної групи займалися збутом метадону та PVP-солей. Двоє з них були відповідальні за постачання наркотиків з Києва до Сум. У квітні цього року правоохоронці затримали всіх членів банди під час збуту наркотиків.

На Житомирщині перед судом з’явиться цивільне подружжя та їхній спільник. Вони займалися виробництвом та збутом амфетаміну. Цей бізнес приніс їм до 300 тисяч гривень на місяць.

Залежно від інкримінованої статті, обвинуваченим може бути загрожено покарання від 2 до 15 років позбавлення волі.

Комментарии