Ухвалене рішення щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу

Європейська Рада на саміті в Брюсселі ухвалила рішення розпочати переговори про вступ до Євросоюзу з Україною та Молдовою, та надати Грузії статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це повідомив голова Європейської Ради Шарль Мішель у X (колишній Twitter).

«ЄС надав статус кандидата Грузії. А з Боснією і Герцеговиною ЄС відкриє переговори, як тільки буде досягнутий необхідний рівень відповідності критеріям членства. Закликали Єврокомісію доповісти до березня з метою ухвалення такого рішення», — написав Шарль Мішель.

Президент України Володимир Зеленський висловив радість з приводу події, бо про рішення Євросоюзу йому повідомив особисто Шарль Мішель.

«Був радий почути про рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів особисто від її Президента Мішеля. Шарлю, дякую за твоє лідерство, за твої зусилля й віру в Україну!» — пише Зеленський.

З приводу цього на своєму Telegram каналі висловився голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Це важлива історична подія для всіх нас і неймовірний результат роботи Президента України Володимира Зеленського, команди Офісу Президента України, Кабінету Міністрів, міжнародних партнерів та всіх українців. Адже ми не раз підтверджували свій безапеляційний вибір – демократія, свобода та боротьба за права та європейські цінності!» — пише Синєгубов.

Комментарии