Українці можуть повернутися з ТОТ через гуманітарний коридор “Колотилівка – Покровка”

З 6 серпня, українці, які покидають тимчасово окуповані території, можуть повертатися на контрольовану територію України через пункт пропуску Колотилівка (рф) — Покровка (Україна).

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На даний момент, пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей знову працює в звичному режимі.

На українському кордоні функціонує волонтерський гуманітарний центр, де кожен українець може отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також знайти притулок та дістатися до міст Сум або інших регіонів України.

Також, нагадуємо, що охочі евакуюватися із Сумської області мають можливість скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми-Київ, який курсує щодня: виїзд з Сум о 6:47 та прибуття до Києва о 11:41.

“ППО – надійний щит України”: НБУ випустив обігову пам’ятну монету з образом зенітно-ракетного комплексу Patriot

На вокзалі Укрпошта надає громадянам грошову допомогу у розмірі 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для інших осіб.

Усіх охочих евакуюватися Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району.

Для отримання додаткової інформації та допомоги з евакуації, звертайтеся за телефонами гарячих ліній: Сумська ОВА: (0542)-77-99-55 або Мінреінтеграції: 15-48. Також доступний номер для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber: (096) 078-84-33.

Комментарии