Український журналіст, який раніше працював у Харкові, поїхав на саміт ЄС і не повернувся

Журналіст і ведучий «24 каналу» Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня, і вирішив не повертатися в Україну. «По його завершенні журналіст і ведучий не повернувся до України. І лише за тиждень написав допис, у якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію», — повідомили на сайті 24 каналу.

Генеральний директор медіахолдингу «Люкс», до якого належить «24 канал», Роман Андрейко в коментарі онлайн-виданню «Детектор медіа» сказав, що був шокований учинком Олексія і не міг повірити, що він таке зробить: «Ми з перших днів війни називаємо нашу роботу інформаційним фронтом. А ми бійці інформаційного фронту. Олексій дезертирував з цього фронту. Він доросла людина, і він свідомо це вчинив, усвідомлюючи наслідки свого вчинку. Ніхто з колег не очікував такого».

Директор медіахолдингу розказав, що Олексій сам оформлював усі дозволи в Міністерстві інформаційної політики і дуже хотів поїхати на саміт, самостійно спілкувався з чиновниками. Очільник 24 каналу вважає, що цим кроком Олексій Печій перекреслив свою кар’єру: «Він, певно, цього ще не усвідомлює. У нього були мільйони прихильників. Я був серед його прихильників і часто з ним радився. Ким тепер він стане? Хто його знає там як журналіста, аналітика? Це шокуючий, безглуздий вчинок».

Професійний рибалка з Харкова втік зі збірної України після чемпіонату світу в Європі, щоб уникнути мобілізації

Пост журналіста у Facebook, де він пояснює своє рішенння, зараз недоступний, але зберігся в скринах. Своє рішення Печій обґрунтував тим, що буцімто Україні бракує «горизонтальної комунікації з західним суспільством» і він буде їїх налагоджувати та «займатиметься інформаційною боротьбою за Україну».

«Я усвідомлюю, що в Україні на мене чекає суспільний осуд. Втім, як український журналіст, я продовжу інформаційну боротьбу за Україну, працюючи з західними медіапроєктами для просування українського порядку денного в західному суспільстві. Попри засудження, тиск та переслідування, я не припинятиму робити те, що я вмію, і те, що може трохи наблизити нашу перемогу», — написав Печій.

Також він вважає, що в найближчі дні проти нього розпочнеться «кампанія так званого медіакілерства» з метою знищити його як журналіста. Але додає, що не відмовиться «від пошуків допомоги для українського війська».

Олексій Печій на «24 каналі» журналістом, ведучим та міжнародним оглядачем. Раніше працював у «Суспільне. Харків».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии