Унікальний трофей: бійці ЗСУ відновили російську мобільну лазню, захоплену в Харківській області (Фото, Відео)

Військовослужбовці 30-ї механізованої бригади ЗСУ продемонстрували журналістам свій незвичайний трофей — пересувну лазню, яку вони відновили після захоплення восени 2022 року під час контрнаступу в Харківській області. Цей унікальний автомобіль, який раніше служив мобільною лазнею для ворожої армії, тепер використовується українськими військовими, але вже як музейний експонат.

Відремонтована пересувна лазня окупантів була представлена журналістам телеканалу “Рада” представниками 30-ї ОМБр. Це адаптована для санітарних потреб вантажівка ЗІЛ з димоходом на даху та “буржуйкою” в кузові. Усередині є пічка та бак для води. Щоб підтримувати температуру в лазні, українські військові використовують брикети з тирси, які горять краще і надають більш ефективне нагрівання.

Вибух на колишній навчально-тренувальній базі прикордонників поблизу Сімферополя, — ЗМІ

Ця мобільна лазня на колесах була захоплена українськими військовими восени минулого року під час відступу російських окупантів у Харківській області. Тоді вона була у пошкодженому стані без лобового скла, бампера, коліс, частини кузова та зіпсованою обшивкою всередині.

Після ремонту українські військові використовують цю пересувну лазню для відпочинку після виконання бойових завдань. Такий релакс хлопцям з “нуля” припадає раз на тиждень.

Комментарии