Вбивсто підлітків у Бердянську було стратою, тіла рідним не віддали — омбудсмен

Вбивство в Бердянську окупантами двох 16-річних підлітків, Тиграна Оганнісяна і Микити Ханганова, — позасудова страта. Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів під час телемарафону “Єдині новини”.

Омбудсмен звертався до Червоного Хреста, коли підлітки були ще живі та заарештовані окупантами.

“На даний час єдине, що нам відомо, хлопці загинули. За моїми даними, це була страта і, можливо, після цього було якесь інсценування, щоб виправдити дії російських військовослужбовців”, – сказав Дмитро Лубінець.

Останніми словами були “Слава Україні”: у Бердянську окупанти вбили двох підлітків за проукраїнську позицію (Відео)

Він розповів, що після отримання інформації від слідчого комітету РФ про підозри підліткам в їх нібито намаганні провести диверсію на залізничній колії, одразу ж були звернення “по різних каналах до Росії, щоб, по-перше, нам надали всю інформацію про них, а, по-друге, щоб українських дітей повернули додому в Україну”. Також було термінове звернення до Міжнародного комітету Червоного хреста, проте там заявили, що не мають доступу до тимчасово окупованого Бердянська, тож не можуть виконати свій мандат.

“Тіла не віддали рідним загиблих хлопців. Я зі свого боку звертався по каналу комунікацій до Москалькової (уповноважена з прав людини у РФ – авт.) офіційно, щоб тіла хлопців повернули родичам в Україну”, – додав омбудсмен.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии