Вибухи у Джанкої призвели до неможливості функціонування вузлової станції, – Гуменюк

Внаслідок нещодавніх вибухів у місті Джанкой на півночі окупованого Криму було завдано пошкоджень вузловій станції, що призвело до її неможливості функціонувати.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня, Наталія Гуменюк.

“Наразі використання неможливе, і та метушня, яка навколо цього місця влучання відбувається, говорить про те, що немає ще навіть адекватного рішення, що з цим «щастям» їм робити. Але ми розуміємо, що вони будуть намагатися якнайшвидше відновити те, що пошкоджено, тому що безпосередньо залізничне сполучення – це спосіб доставки важкого озброєння й особового складу”, — пояснила Гуменюк.

Наталія Гуменюк наголосила, що українські захисники продовжують працювати над контролем над вогнем та робити усе можливе, щоб зробити безплідними спроби просування загарбників.

Бавовна у Джанкої: місцеві жителі повідомляють про близько десяти вибухів (Відео)

За словами керівниці пресцентру, ця атака є одним з елементів плану, який передує активним воєнним діям.

“Ворог у Криму був вражений тим, що ми все ж таки туди рушимо і будемо продовжувати цей свій рух, ми не зупинимося і маємо намір зупинитися тільки на кордонах 1991 року. Поки що це офіційна версія, і це все, що ми можемо сказати про те, чим саме був уражений ворог. Наразі ми говоримо про те, що атака по вузловій станції – це один з елементів нашого плану, який передує тим самим активним діям, на які всі дуже чекають, тому що виснаження логістики ворога і в деяких напрямках навіть припинення її – це запорука вдалих дій на потім”, — сказала Гуменюк.

Комментарии