Ворог продовжує тероризувати столицю України: Юрій Ігнат пояснив частоту атак

Ворожі сили продовжують тероризувати Київ крилатими й балістичними ракетами та дронами-камікадзе. Лише 29 травня в місті пролунала повітряна тривога вже втретє протягом одного дня.

Речник Повітряних сил Збройних Сил України, Юрій Ігнат, під час телемарафону роз’яснив причину третьої тривоги у Києві протягом 29 травня. За його словами, існувала загроза нової атаки на столицю.

“Ну ви бачите інтенсивність застосування ворогом різного озброєння. Воно фактично почалося з травня, але якщо брати крайні дні, то в нас такі “вітання” Києва: 59 дронів, нічна атака зараз, потім денна атака “Іскандерами”, тому загроза застосування ракетного озброєння залишалася”, — заявив він.

За словами Юрія Ігната, така загроза була зареєстрована, тому в Києві пролунала третя тривога протягом одного дня. На щастя, не було ракетних запусків, хоча і існувала можливість нападу від ворога. Тому в кількох областях на північному кордоні України попереджали про можливу небезпеку з повітря.

Київщину атакували балістичними та крилатими ракетами — Головнокомандувач ЗСУ

Речник Повітряних сил також пояснив, чому “Іскандери” є особливо небезпечними. Нагадаємо, що цими ракетами росіяни атакували Київ близько полудня.

Загалом, є два типи “Іскандерів”, якими користуються російські війська. “Іскандер-М” — ракета, яка летить по балістичній траєкторії. “Іскандер-К” — це ракета, яка летить, як “Калібр”. Практично це та ж сама ракета “Калібр”, але запускається з наземних пускових установок. Як зазначає Ігнат, у них характеристики ідентичні.

“”Іскандер-К” летить, притискаючись до землі, огинаючи рельєф місцевості. “Іскандер-М” летить по балістиці, власне, зверху б’є”, — додав він.

Речник Повітряних сил зауважив, що особлива небезпека полягає в тому, що “Іскандери” можуть бути запущені з державного кордону або з зони бойових дій. Це значно скорочує час на реагування. Саме тому спочатку пролунав сигнал тривоги, а через хвилину мешканці почули роботу протиповітряної оборони.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии