Викрито організатора транснаціонального шахрайського call-центру (Фото)

У ході спільної міжнародної поліцейської операції з правоохоронцями Ізраїлю вдалося викрити організатора call-центру, який працював у міжнародному масштабі. Організатором виявився 40-річний громадянин України. Його команда зловмисників здійснювала шахрайські дії, привласнивши понад 5 мільйонів гривень.

Учасники злочинної групи здійснювали телефонні дзвінки потенційним жертвам, видаючи себе за представників банків або правоохоронних органів. Шахраї переконували людей, що їхні банківські рахунки стали об’єктом злочину й незабаром будуть привласнені невідомими зловмисниками. З метою “збереження” коштів, шахраї пропонували потерпілим самостійно зняти готівку та передати її спеціальному “кур’єру” від банку, і обіцяли переказати гроші на “безпечний рахунок”.

Криптограбіжник: зловмисник обікрав свою дівчину на мільйон гривень

Завдяки цій схемі злочинці встигли заволодіти понад 5 мільйонами гривень.

Поліція здійснила обшуки в місці проживання організатора і зупинила діяльність шахрайського call-центру.

Одночасно з обшуками були проведені подібні заходи на території Ізраїлю, де було затримано двох осіб, які виконували роль “кур’єрів”.

За фактом шахрайства стосовно цієї справи розпочато кримінальне провадження згідно з ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Комментарии