Захист «Київстару» був зламаний через обліковий запис одного зі співробітників

Хакери змогли зламати захист мобільного оператора Київстар, отримавши доступ до облікового запису одного зі співробітників компанії.

Про це повідомив президент Київстару Олександр Комаров в ефірі телемарафону.

“Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників, і ворог зміг потрапити до середини інфраструктури компанії”, — сказав Комаров.

Комаров також вкотре зазначив, що на першому етапі компанії вдалося відновити голосові послуги, а решта зможе відновити протягом ночі.

Кіберполіція попереджає про шахрайство на тлі збою в роботі Kyivstar

Київстар відкидає заяви хакерів щодо злому особистих даних абонентів. У компанії стверджують, що дані системи залишаються непошкодженими.

Скрін з Telegram-каналу хакерів

“Як ми повідомляли раніше, абонентська інформація та персональні дані – у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки”, — йдеться у заяві компанії.

Раніше у мережі з’явилися скріншоти з нібито персональними даними користувачів Київстар. Проте компанія наголошує, що на знімках навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних абонентів. Також Київстар спростував фейки про нібито знищення комп’ютерів і серверів.

Комментарии