Закарпатські поліцейські заблокували нелегальний канал перетину кордону (Фото)

20 січня 2024 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно зі слідчими відділення поліції №1 Ужгородського райуправління поліції затримали 33-річного мешканця Берегівського району, який організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку за межі України.

За даними слідства, зловмисник залучив до своєї схеми ще двох чоловіків, які забезпечували перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску.

Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону. Там на чоловіків вже чекав інший учасник злочинної групи, завданням якого було довезти клієнтів до лінії державного кордону.

17 січня оперативники затримали одного з учасників злочинної групи під час спроби переправити двох громадян до Румунії в обхід пункту пропуску. У нього було виявлено 7000 доларів, які він отримав від ухилянтів за організацію виїзду.

Українець затриманий за спробу дати хабар за незаконний перетин кордону (Фото)

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Мукачівського прикордонного загону ДПС України за процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури.

Комментарии