Запоріжжя зазнало ворожого обстрілу: постраждав житловий квартал, є загиблі (Фото, Відео)

Ввечері 9 серпня в Запоріжжі прогримів вибух. Противник здійснив ракетну атаку на житловий район. За останніми даними на 21:35, на жаль, зареєстровані дві загиблі особи, та щонайменше сім поранених.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв підтвердив факт атаки, назвавши росію “країною-терористом” у своєму Telegram-каналі.

Сирена попередження лунала в місті з 19:43 до 20:24. Поки що, можливо, що окупанти використали ракету “Іскандер”, але ця інформація наразі знаходиться на уточненні.

Запорізька обласна державна адміністрація повідомила у Facebook, що храм і торговельні точки в Шевченківському районі були зруйновані. Вибухова хвиля також спричинила пошкодження в багатоповерхових будинках.

Фото і відео з місця події також показують пошкоджений дитячий майданчик.

Президент Володимир Зеленський відреагував на цей терористичний акт проти України. Він підкреслив, що допомога буде надана всім постраждалим і винні російській агресії зазнають покарання. Голова держави наголосив, що героїчні військові дадуть відповідь російським терористам на передовій.

Андрій Єрмак, глава Офісу президента, зазначив, що ракетний удар було завдано по території храму святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Завдяки цьому удару зруйновано будівлю церкви, а також зазнано шкоди супермаркету та житловим будинкам.

«Росіяни продовжують відбирати в українців право на життя! Цього разу внаслідок “російської рулетки” цивільні люди потрапили під ракети поблизу церкви й торгових павільйонів у житловому кварталі!» — висловився в Telegram уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підкреслив, що спочатку була інформація про трьох загиблих, але вона не була підтверджена. Вдалося реанімувати одну людину. Парамедики поліції надавали допомогу лікарям на місці.

Рятувальники швидко загасили пожежу в господарчій будівлі, а поліція перевірила кожен квартирний будинок. Загиблих або поранених вони не виявили. Однак люди, які були на вулиці в час атаки, отримали травми.

Комментарии