Заробили близько 2 мільйонів гривень на виготовленні та збуті психотропів: судитимуть членів злочинної групи

Кіберполіція Сумщини розкрила справу щодо 3-х осіб, які займалися виробництвом та розповсюдженням оптових партій психотропних речовин. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно членів злочинного угруповання. Фігурантам справи загрожує до 12 років позбавлення волі.

Злочинну групу виявили оперативники відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області спільно зі слідчими Сумської обласної прокуратури під керівництвом Головного управління Національної поліції в Сумській області.

“Наркобізнес” організував 27-річний житель Сум, який включив до групи свого батька та знайомого. Вони облаштували лабораторію для виготовлення амфетаміну та прекурсору фенілнітропропену в одному з приватних будинків на передмісті Сум.

Кіберполіцейські виявили Telegram-бот, де зловмисники приймали замовлення на оптові партії психотропів через Інтернет. Вони здійснювали доставку продукції за допомогою послуг однієї з поштових служб та за допомогою методу “закладок” по всій Україні.

Кримінальний авторитет «Чиж» обвинувачується у вбивстві директора Вовчанського лісгоспу

Ця незаконна діяльність приносила групі щомісячний прибуток приблизно 200 тисяч гривень, який розподілявся рівномірно між членами групи.

У квітні кіберполіція провела 5 обшуків у місцях проживання та автомобілях фігурантів за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення. В результаті забрали психотропні речовини та прекурсори загальною вагою понад 5 кілограмів, які за цінами “чорного ринку” оцінюються в 300 тисяч гривень. Також було вилучено обладнання для виготовлення та фасування психотропів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, готівку, патрони, квитанції та автомобіль.

Трьох членів злочинної групи затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до слідчого ізолятора. Їм пред’явлено підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи направлено до суду.

Дії обвинувачених кваліфікуються залежно від їх участі у злочинній діяльності згідно з кількома статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 1 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних, чи сильнодіючих лікарських засобів);
  • ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів);
  • ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Комментарии