Збройний заколот у РФ: “вагнерівці” захопили об’єкти у Воронежі та Ростові-на-Дону — ЗМІ

ПВК Вагнера зайняла військові об’єкти у Воронежі. Про це повідомило агенство Reuters з посиланням на джерело у російських спецслужбах. Які саме об’єкти захопила ПВК, агентство не уточнює.

За даними джерела “Бі-бі-сі” близького до центрального апарату ФСБ, ПВК Вагнера зайняла “всі ключові об’єкти” у Воронежі.

Українські військові ліквідували 222 000 російських окупантів

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв заявив, що інформація про просування колон військової техніки територією регіону не відповідає дійсності і пригрозив кримінальною відповідальністю за розповсюдження подібних повідомлень.

Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин увечері 23 червня звинуватив російських військових у нанесенні удару по табору найманців і оголосив, що фактично збирається здійснити військовий переворот у Росії, назвавши його “маршем справедливості”. Міноборони РФ назвала цю заяву Пригожина про удару по табору найманців “інформаційною провокацією”.

ФСБ Росії порушила справу стосовно Євгена Пригожина за статтею про збройний заколот. Також ФСБ закликала найманців ПВК не виконувати накази Пригожина.

За інформацією видання Meduza, зранку 24 червня “вагнерівці” також захопили Ростов-на-Дону, вимагали видати міністра оборони РФ Сергія Шойгу і заявили, що збираються йти на Москву. На вулицях міста танки. Озброєні люди оточили штаб Південного військового округу, міську адміністрацію, управління ФСБ та МВС. У Москві, Московській області та Воронезькій області ввели режим “контртерористичної операції”.

Диктатор РФ Володимир Путін назвав дії Пригожина “зрадою”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии