37 тиждень вагітності: що цікаво буде знати майбутнім мамам?

Народження дитини – свято. На 37-му тижні вагітності вага малюка становить близько 2 500 грамів, а його ріст може досягати 45-50 сантиметрів. Зовні плід майже не відрізняється від новонародженого, тому що у нього вже розвинені всі риси обличчя та яскраво виражені хрящові тканини.

У цей період у малюка накопичується жирова клітковина. Її обсяг може сягати 20% від ваги дитини. Жирова клітковина буде надійно захищати новонародженого від перепадів температури, спеки чи холоду.

37 тиждень вагітності вважається завершальним етапом. Як показує практика, близько 70% жінок народжують у цей час. Психологи та лікарі рекомендують майбутнім мамам більше відпочивати, заспокоїтися та чекати на появу малюка.

37 тиждень вагітності: що відбувається з дитиною та майбутньою мамою?

У цей період у малюка активно розвиваються м’язи та скелет. Дитина постійно рухає ручками та ніжками. Ці своєрідні «тренування» сприяють збільшенню м’язової маси. Також малюк здійснює ритмічні дихальні рухи, які зміцнюють міжреберні м’язи та діафрагму.

Перед народженням дитини у жінки з’являється додаткова енергія та покращується настрій. Якщо у майбутньої мами на 37-му тижні вагітності з’являються додаткові сили, то це означає, що незабаром малюк з’явиться на світ.

У цей період у майбутньої мами опускається живіт. В результаті жінці стає легше дихати. Знижується тиск й на інші органи. Як свідчить практика, у цьому випадку до пологів залишилося близько 7-15 днів.

На 37-му тижні апетит – чудовий, але перед пологами багато жінок мало їдять.

Лікарі стверджують, що до пологів гінеколога краще відвідувати кожні 7-10 днів. Перед появою малюка, на 37-му тижні, здають загальний аналіз сечі та крові.

Перед пологами організм майбутньої мами починає посилено готуватися. Якщо дитина розташована правильно, головкою донизу, вона поступово опускається, прямує до нижнього відділу матки, згинає кінцівки, приймає зручну позу.

Психологи рекомендують перед пологами заспокоїтись, слухати класичну музику, читати більше позитивних новин чи спілкуватися з добрими знайомими. Якщо з’являється тривога, необхідно з’ясувати її причини, поговорити з коханим чоловіком чи батьками.

Всі питання, що цікавлять, жінка може поставити психологу або іншому лікарю. Багато пізнавальних відеороликів, присвячених пологам, розміщено в інтернеті.

Теги:

Комментарии