Ліцензія для використання надр: що потрібно знати

Відповідно до законодавства існує поняття про те, що надра належать державі, через що їх не можна купити, успадкувати, подарувати або використовувати як нерухомість. Однак є прекрасна можливість отримати таке право, як дослідження і видобуток виробничих ресурсів, які містяться у надрах. Тому підприємці повинні зробити мінімальні зусилля для оформлення потрібних документів, якими є державна ліцензія на використання надр ділянкою.

Ця документація необхідна кожній людині, в планах якого є проведення робіт на ділянці відповідно до дослідження і видобутку підземних ресурсів. Ліцензія на користування надрами надає можливість використовувати землю під час проведення геологорозвідувальних, а також геологічних та інших робіт.

Дозвіл має бути у тих, хто має намір здійснювати такі дії

  • * використання землі з метою видобутку або ж вивчення природних ресурсів в області виконання бізнес-проекту
  • * зведення підземного об’єкта на ділянці для зберігання ресурсів, а також відходів виробництва
  • * організація видобутку води з метою задоволення потреб підприємства

* застосування ділянки для облаштування заповідника з охорони природи, оздоровчої зони або дослідницького комплексу

Проведення таких робіт без наявності належного дозволу у вигляді ліцензії повністю заборонено, а виявлення порушення передбачає накладення штрафу державними органами, причому подальше використання землі неможливо до настання моменту отримання ліцензії.

Як отримати ліцензію

Даний процес вимагає особливих знань в сфері ліцензування та великого досвіду, так що непрофесійний підхід здатний привести до марної трати часу, сил і засобів. Документи будуть повернені для того, щоб вносити потрібні правки. Тому варто розуміти, що від ліцензії залежить вид діяльності, так як право використання ділянки видається окремо на будівництво, розвідку для геологів, організацію охоронюваних об’єктів, а також видобуток корисних копалин. Тому люди, які прагнуть отримати такий дозвіл, можуть активно використовувати замовлення консультації і самої послуги по отриманню ліцензії на спеціалізованому сайті rcpre.kharkiv.ua, який стане ідеальним варіантом для уникнення довгої метушні з документами і швидкого якісного отримання документу. Якщо у вас є питання з цього приводу, ви завжди можете поспілкуватися зі спеціалістами, які зарекомендували себе з гарної сторони.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии