На економічному й волонтерському фронтах: як бізнес у Чернівцях допомагає країні під час війни

Вже більше місяця Україна обороняється проти російських військ. Бізнес, особливо в західних областях, продовжує працювати в умовах війни, волонтерити, надавати фінансову, матеріальну й гуманітарну допомогу країні.

Не припинили роботу жодного дня

Один із найбільших рітейлерів цифрової техніки Чернівців, який спрямував свою діяльність на допомогу армії – МТА. В умовах складнощів доступу до складів та магазинів у Києві, з розірваною логістикою, тут вдалося швидко адаптуватися. Наразі, компанія зосереджена на кількох напрямках:

  • 18 магазинів цифрової техніки у Чернівцях та Львові, інтернет-магазин. Це можливість для людей задовольнити дефіцитні запити: зарядні пристрої, кабелі, роутери, ліхтарики, повербанки, квадрокоптери, планшети, принтери, ноутбуки і подібне. Волонтерам та військовим роблять знижки. А необхідну техніку для ЗСУ й тероборони вже віддали безкоштовно майже на 500 тис. грн.
  • Мережа сервісних центрів, де налаштовують та надають послуги ремонту. 
  • DATAMI – окремий ІТ напрямок. Тут реалізують проекти, пов’язані з розробкою високонавантажених сайтів, створенням баз даних, парсерів, інструментів аналітики, автоматизацією бізнес-процесів та кібербезпекою. Так ведуть боротьби з воєнною агресією росії і на віртуальному фронті.

Ініціатива спільної допомоги

З 2014 року компанія співпрацює з Волонтерським рухом Буковини, громадською організацією, що займається допомогою ВПО, військовим, пораненим, родинам загиблих, соціально незахищеним громадянам. За останній місяць ця співпраця стала в рази інтенсивнішою. 

У блозі та на офіційному сайті МТА йдеться про те, що компанія, а також Чернівецька міська Рада і Волонтерський рух Буковини спільно працюють для забезпечення потреб військових. Всі охочі також можуть долучитися й переказати кошти на оприлюднені розрахункові рахунки благодійного фонду. 

Співзасновниця і власниця компанії Оксана Філіпова розповідає про багатогранність цієї волонтерської роботи. “Місяць минув як один нескінченний день. Ще раз переконалася, що ми – команда справжніх Людей, які працюють та ще встигають прибирати бомбосховища, збирати одяг, ліки й продукти, надавати свої помешкання переселенцям, вчити дітей, працювати в IT Army, розвантажувати, сортувати, облаштовувати місця ночівлі для людей, перевозити, адмініструвати групи. Пишаюсь кожним!”

Теги:

Комментарии