Де краще купувати лінзи: в оптиці чи інтернет-магазині?

Це питання частіше виникає у нових користувачів контактних лінз, які ще не знайшли надійну оптику чи магазин в інтернеті. Ми розповімо про переваги та недоліки обох варіантів. Але зауважимо, що усі магазини різні, тому їх не можна узагальнювати. Орієнтуйтесь на поради офтальмолога і друзів та обов’язково читайте відгуки користувачів. Досвід та враження інших клієнтів допоможе вам знайти надійний салон чи магазин в інтернеті. 

В чому перевага оптик?

У великих містах працює багато оптик. Одні продають готові окуляри та лінзи. Інші — допомагають знайти ефективний метод корекції зору, пропонуючи підбір лінз чи виготовлення окулярів по індивідуальному рецепту. Це головна перевага офлайн салонів над інтернет-магазинами. Вони зазвичай мають кваліфікований персонал — офтальмолога чи оптометриста. Лікар перевіряє стан очей і слізної плівки, щоб дізнатись, чи можна вам використовувати лінзи. Якщо не виявиться протипоказань, ви отримаєте рецепт та зможете одразу придбати лінзи. 

Підсумуємо переваги оптик:

  1. Перевірка зору та отримання рецепта;
  2. Кваліфікована допомога у виборі засобів корекції та розчину;
  3. Товари не потрібно чекати. 

Не усі оптики відповідають цим характеристикам. Тому ми радимо уважно обирати салон та читати відгуки користувачів. Переходьте за посиланням https://franyk.com/ua/article/108062-kiivlinza-yakisna-optika-z-turbotoyu-do-kozhnogo-klienta, щоб побачити приклад надійної оптики з великим переліком послуг та безоплатною діагностикою зору. Перевірте, чи є салон Київлінза у вашому місті.

В чому перевага інтернет-магазинів?

Користувачі, які вже знайшли свої ідеальні лінзи, зазвичай замовляють їх в інтернет-магазинах. Вибір сайту обмежується порівнянням вартості конкретної моделі, наявністю знижок чи безоплатної доставки. Замовлення в інтернеті залишається єдиним рішенням для мешканців невеликих містечок чи селиш, де немає магазинів із засобами корекції зору. Замовляти лінзи загалом безпечно, якщо робити це в інтернет-магазинах, які належать реальним салонам оптики. 

Переваги інтернет-магазинів:

  • Доступні ціни;
  • Великий вибір лінз різних виробників;
  • Доставка у будь-який куток України;
  • Можливість прочитати відгуки про різні моделі лінз та розчинів. 

Головним недоліком замовлення оптики в інтернеті є необхідність чекати. Зазвичай товар доставляють за 2-3 дні, але іноді доводиться чекати 10-14 днів. Тому варто уважніше слідкувати за планом заміни контактних засобів та заздалегідь замовляти нову пару. Ще одним недоліком називають можливість отримати пошкоджені або підроблені лінзи. Від браку ніхто не застрахований, а от підробки зазвичай продають маловідомі магазини, заманюючи клієнтів низькими цінами. Перевіряйте вартість лінз на різних сайтах та не замовляйте підозріло дешеві моделі. 

Теги:

Комментарии