Як зберегти лляний одяг навіть після багаторазового прання

У всьому світі дуже цінується натуральний матеріал для шиття одягу. Серед всіх тканин найкращими характеристиками, на думку більшості, є лляне волокно.

Цей природний матеріал має масу переваг, серед яких:

  • * Легкість і тонкість. Саме тому лляні плаття користуються великою популярністю під час спекотного літнього сезону.
  • * Міцність. Незважаючи на те, що нитки виглядають досить тонкими, порвати їх не просто.
  • * Добре переносить прання, сушку і прасування. Льон не тільки відмінно приймає колір, але і зберігає його, а також не втрачає структуру і м’якість.
  • * Екологічність. В процесі виготовлення волокон відсутні шкідливі хімічні реакції, які можуть негативно впливати на навколишнє середовище або ж на організм людини під час носіння костюма.
  • * Добре вбирає вологу і швидко висихає. Льон досить легко прати, а якщо на поверхню капнути водою, то в теплу погоду вона швидко випаровується.
  • * Відмінно пропускає повітря. Плаття, костюм, блуза з такої тканини дозволяє вільно проникати повітрю, що важливо для відчуття свіжості.
  • * Антисептичні властивості. Костюми з натурального матеріалу є природними антисептиками, що пригнічують життєздатність шкідливих мікроорганізмів.

Хоч лляні речі є довговічними, не можна ставитися до них зневажливо, ігноруючи загальновідомі правила догляду за ними. Якщо їх не дотримуватися, то волокна втратять перераховані властивості.

Догляду за лляною тканиною: коротка пам’ятка

Якщо ви любите топи жіночі нарядні або інші елементи одягу з природного матеріалу, то керуйтеся невеликим зведенням правил. Вони допоможуть збільшити термін життя ваших речей не на один рік!

По-перше, завжди читайте інструкцію. На етикетках вказують не тільки розмір моделі, але і її склад, а також температуру прання та ін. Іноді ці показники відрізняються, оскільки процентне співвідношення синтетичних і натуральних волокон змінюється, а також застосовуються фарби різної стійкості.

По-друге, вирішивши прати в машинці таке плаття чи сарафан, рекомендується захистити його від зарубок барабана. Навіть обравши відповідний режим, варто помістити тендітну тканину в спеціальний полотняний мішечок.

По-третє, щоб знизити шкідливий вплив на целюлозу, натуральний елемент, вибирайте пральні порошки з компонентами, які збільшують рівень лужності води.

Світлі топи, кофти можна замочувати з засобами для виведення плям, проте, звертайте увагу на варіанти для делікатних тканин.

У пральній машинці віджимання не повинне перевищувати 800 обертань, а висушуючи лляний костюм, не допускайте тривалого впливу на нього прямих сонячних променів.

Джерело: virna.ua

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии