Шлях до здорового способу життя: з чого почати?

Шлях до здорового способу життя починається з відмови від шкідливих звичок. Важливо припинити курити тютюнові вироби та зловживати алкогольними напоями. Адже тютюн містить неймовірно багато небезпечних компонентів. У димі від цигарки вчені виявили понад чотирьох тисяч хімічних речовин.

Лікарі стверджують, що необхідно стежити за своїм здоров’ям: регулярно здавати різні аналізи, не займатися самолікуванням, при недомаганні звертатися за допомогою до фахівця. Також важливо правильно приймати призначені ліки.

Про ефективність препаратів, показання, протипоказання, їх склад можна дізнатися в довіднику еквівалентності медичних засобів. При цьому видання буде корисним також лікарям, тому що включає великий обсяг інформації про препарати, їх аналоги, діючі речовини, виробників.

Докладний довідник еквівалентності медичних засобів розміщений на сайті rx.ua – це електронний варіант видання, яке складене провідними фахівцями, у тому числі лікарями та професорами. У ньому представлені лікарські препарати, ефективність яких доведена різними дослідженнями.

Як покращити самопочуття: основні поради

Дієтологи радять нормалізувати харчування та в раціоні віддавати перевагу овочам, фруктам, нежирним видам м’яса, рибі, зелені. Величезна кількість корисних речовин, вітамінів та мікроелементів міститься:

  • у різних ягодах;
  • у морепродуктах, у тому числі гребінцях, креветках, червоній ікрі;
  • у горіхах;
  • у злаках;
  • у морській капусті;
  • у шпинаті.

Дієтологи рекомендують відмовитися від смажених, копчених, солоних харчових продуктів. Краще в раціон ввести варене та запечене м’ясо та рибу, каші, салати, зелений чай.

Лікарі також радять більше рухатися: здійснювати ранкові чи вечірні прогулянки, записатися до спортзалу, здійснювати легкі пробіжки парком або стадіоном.

Фізична активність зміцнює імунітет, нормалізує кровоносний тиск, заспокоює, дозволяє позбутися стресу, покращує обмін речовин.

Потрібно висипатися. Адже відпочинок у нічний час перезавантажує багато процесів. Під час сну виробляються різноманітні речовини, необхідні для роботи організму. Нестача сну призведе до навантаження на нервову систему.

У холодну пору можна приймати вітаміни та мікроелементи. В електронному довіднику еквівалентності медичних засобів можна знайти докладну інформацію про препарати, що містять вітаміни та інші корисні речовини, прочитати про їх вплив на організм, знайти ефективні та недорогі аналоги.

Теги:

Комментарии