Електронні аукціони – Prozorro.Продажі

Існує чимало порталів, які призначені для того, щоб продавати нерухомість, транспорт, приватні та державні земельні ділянки, майно компаній, що збанкрутували, та багато іншого. Прозоро закупівлі можна проводити на кількох майданчиках. Бази майданчиків містять багато актуальних торгових пропозицій. Завдяки електронному формату проведення торгів можна відстежувати тендери, перебуваючи у будь-якій точці світу.

Учасники торгів можуть отримати всебічну підтримку, зокрема – юридичну. Для створення облікового запису потрібно мінімальний набір даних, щоб брати участь в аукціоні, необхідно подати пакет документів в електронному вигляді. Українські аукціони оновлюються щодня, за потреби можна налаштувати фільтри для зручнішого пошуку.

Прозора співпраця

На майданчиках із торговими пропозиціями відсутні приховані платежі та невиправдані додаткові відсотки. Усі необхідні відомості можна дізнатися на сайті. До початку аукціону можна дізнатися про:

  • початкову ціну;
  • крок ставки;
  • розмір страхового внеску;
  • умови угоди.

Цю інформацію разом із докладним описом пропозицій можна дізнатись для кожного лоту. Наприклад, у разі придбання автомобіля, буде вказана не лише марка та модель, а й усі, навіть незначні, ушкодження. Якщо лот представлений земельною ділянкою, то обов’язково буде інформація про площу, розташування та її призначення. Також і з іншим майном, вся інформація – максимально відкрита та доступна.

Комфорт під час роботи

Дізнатися пропозиції чи взяти участь у тендері може будь-який бажаючий, для цього достатньо зареєструватися на вибраному майданчику. Після цього клієнт отримує:

  • сервіс на високому рівні – можна отримати не тільки юридичну консультацію, до менеджерів можна звернутися з будь-якого питання;
  • розсилки – за бажання можна вибрати розділ, який цікавить, та отримувати повідомлення з появою нових пропозицій;
  • онлайн процедури – не потрібно збирати пакет документів та відвозити кудись, також не потрібна фізична присутність на торгах, все відбувається через інтернет;
  • анонімність – під час торгів назви учасників приховані, вони відкриваються лише після закінчення;
  • безпека – всі угоди відбуваються прозоро, документи уважно перевіряють юристи.

В аукціоні беруть участь три сторони: організатори, виконавці та учасники-конкуренти. Організаторами є особи, які продають чи здають у найм майно. Виконавці – особи, які відповідальні за проведення торгів, вони ж інформують учасників про час проведення, ціну лота та багато іншого.

Результатом аукціону стає укладення контракту між учасником та організатором. Під час підписання присутній досвідчений юрист, усю інформацію про предмет аукціону та продавця ретельно перевіряють, тому відсутня ризик попадання на недобросовісного організатора.

Теги:

Комментарии