Навіщо потрібен аудит персоналу?

Процвітання компанії безпосередньо залежить від її співробітників: від їхнього професіоналізму, особистих якостей, мотивації. Важливо, щоб кожен фахівець займав «своє місце» в організації та ефективно виконував свою роботу.

Якісний аудит персоналу дозволяє оцінити кадровий потенціал підприємства та рівня його продуктивності, як одного з найважливіших чинників, що впливають на прибутковість. З його допомогою виявляють проблеми та покращують роботу колективу, що призводить до підвищення прибутковості комерційної організації.

Навіщо потрібен аудит?

Аудит персоналу являє собою комплекс заходів, спрямованих на консультаційну підтримку, аналітичну оцінку та незалежну експертизу кадрового потенціалу підприємства.

Аудит персоналу дає змогу вирішити низку серйозних завдань, наприклад:

  1. Визначити, наскільки співробітники відповідають займаним посадам, а персонал – цілям і стратегії розвитку компанії.
  2. Виявити чинники, які заважають правильному виконанню запланованих програм і заходів.
  3. Дізнатися про причини соціальних проблем, що виникають у компанії, і запропонувати шляхи їх вирішення.

Як проводять аудит персоналу?

Аудит включає такі основні етапи:

  1. Підготовча стадія – ставлять мету дослідження, відбирають співробітників для проведення оцінювання, встановлюють терміни проведення перевірки.
  2. Збір інформаційної бази – проводять моніторинг персоналу, перевіряють документи та звітність, створюють опитувальник або анкету, спілкуються зі співробітниками, а також здійснюють попереднє опрацювання даних статистики.
  3. Аналіз та опрацювання інформації – отримана на другому етапі інформація обробляється та аналізується. Складають таблиці, списки, графіки.
  4. Завершальна стадія – на цьому етапі готується звіт про проведену перевірку, розробляються рекомендаційні заходи, робляться висновки.

Компанія VIP HR проводить професійний аудит персоналу і допомагає розвивати бізнес і покращувати роботу співробітників. Фахівці виводять комерційні організації та фірми на новий рівень розвитку. Вся інформація про аудит представлена на сайті viphr.com.ua.

Компанія VIP HR з 2018 року спеціалізується на підборі кваліфікованих і грамотних співробітників, а також надає інші послуги у сфері рекрутингу. Наприклад, на сторінці https://viphr.com.ua/ua/kadrovij-oblik/ розповідається про кадровий аутсорсинг та його переваги.

Теги:

Комментарии