5 корисних порад для підтримання чистоти бороди

Волосся на обличчі додає чоловіку шарму та сексуальності в очах жінок. Але це при одній умові, якщо волосся доглянуте та здорове. Недоглянута борода, мало того, що виглядає неохайно, та ще може накопичувати у собі масу бактерій, які легко передаються партнерові. Тож, бороданям потрібно серйозніше підійти до питання засобів догляду за бородою. Гігієна бороди – це не тільки про особисте самопочуття, а й турбота про близьких. У цій статті ми підготували для вас 5 порад, за допомогою яких ви не тільки станете власником шикарної бороди, а і зможете похвалитися відсутністю бактерій в ній.

Тримайте бороду сухою

У вологому середовищі максимально збільшується ріст бактерій. Після щоденної гігієни бороди з шампунем потрібно ретельно просушить її рушником або скористайтеся для цієї процедури феном. Не треба залишати бороду вологою на довгий час. Це не складно й позбавить вас багатьох проблем.

Регулярно підстригайте кінчики бороди

Посічені кінчики це не тільки виглядає неохайно, а також у них можуть розмножуватися бактерії. Тому потрібно вчасно підстригати бороду. Чудово з цією задачею впорається бездротовий тример від американського бренду Wahl. З ним легко підтримувати правильну форму бороди.

Індивідуальний інструментарій для догляду за бородою

Користуватися в побуті чужими засобами по догляду, або давати комусь свої інструменти дуже погана ідея. І наслідком цьому можуть стати непрохані гості у вигляді бактерій та шкідливих мікроорганізмів. А для догляду вам потрібно мати щітку для бороди, спеціальний шампунь та кондиціонер. Не зайвим буде тример або небезпечна бритва для того, щоб підтримувати необхідну форму бороди.

Позбудьтесь шкідливих звичок

Шкідливі звички, а саме куріння, негативно впливають на стан шкіри. Шкіра стає сухою та з подразненнями. А суха шкіра більш схильна до інфекцій. До того ж волосся поглинає у себе неприємні запахи як порохотяг, на додачу може і пожовтіти від тютюну.

Візьміть за звичку харчуватися здоровою їжею

Їжте більше риби, нежирне м’ясо, яйця, горіхи, овочі. Це все сприяє росту волосся та здоров’ю шкіри. Не забувайте про сезонні вітаміни та мікроелементи, які можна придбати в аптеці.

А якщо ви хочете мати якісні засоби по догляду за бородою, то придбати їх дуже вигідно в інтернет-магазині Barbercompany. Це місце, це представлені лише найкращі товари від культових брендів. Там можна обрати дуже якісний шампунь для бороди та все необхідне, щоб вона росла здоровою та гарною, радіючи свого власника.

Теги:

Комментарии