Особливості функціонування українського ринку азартних ігор: раніше і зараз

Азартний бізнес в Україні перебував під забороною майже 11 років поспіль. За цей час у суспільстві склалася низка стереотипів, зокрема пов’язаних із негативним впливом азартних ігор на людей та розвиток країни загалом. Але після того, як було прийнято закон про легалізацію гемблінг-бізнесу, міфи про нього почали поступово розсіюватися, оскільки результати його законного існування перевершили всі очікування. Що змінилося з того часу і в якому становищі зараз знаходиться ринок азартних ігор? Читайте далі.

Український гемблінг-ринок почав розвиватися не одразу після його легалізації. Перші кілька місяців пішли на адаптацію суспільства та уряду, після чого на ньому почали один за одним з’являтися нові ліцензовані оператори. Вже на початку 2021 року в Україні працювали кілька десятків міжнародних компаній. Це спричинило зростання конкуренції, тому, щоб не відставати від інших і нарощувати клієнтську аудиторію, багато хто почав пропонувати користувачам щедрі бонуси. А щоб українці могли легко знайти відповідний заклад, експерти почали створювати спеціалізовані сервіси, на яких подано важливу інформацію про чинних операторів. Наприклад, ознайомитися з бонусними та іншими заохочувальними пропозиціями різних компаній можна за допомогою посилання.

Що змінилося за більш ніж 2 роки з моменту легалізації азартного бізнесу

Весь цей час він активно розвивався і позитивно впливав і на жителів України, і на економіку країни. Серед головних переваг його легального функціонування фахівці виділяють:

  • поповнення державної скарбниці (за цей час державний бюджет отримав близько 2 млрд. грн.);
  • створення додаткових робочих місць (кожна компанія, яка виходить на український ринок, одразу комплектує штат, наймаючи на роботу українців);
  • розвиток різних сфер (зокрема медицини, науки, освіти, спорту, яким виділяється левова частка виручених із продажу ліцензій коштів);
  • боротьба з лудоманією та дотримання принципів соціальної відповідальності (оператори суворо контролюють свою клієнтську аудиторію, не допускаючи до ігор певних осіб).

Нинішнє становище гемблінг-ринку

Зараз в Україні мінімізували свою діяльність багато компаній із різних сфер, і азартного бізнесу це також стосується. Багато наземних операторів змушені закриватися та скорочувати штат. Однак онлайн-сектор продовжує працювати. І, за словами експертів, гемблінг-ринок розвиватиметься й надалі, особливо коли вирішиться низка існуючих проблем.

Незважаючи на те, що зараз в Україні не найкращі часи для ведення бізнесу, представники КРАІЛ все ж таки суворо контролюють діяльність операторів, щоб не допустити шахрайства з їхнього боку. Комісія стежить за тим, щоб:

  • всі оператори працювали у межах правового поля;
  • гемблінг-компанії не мали нічого спільного з країнами-агресорами;
  • кожен учасник ринку своєчасно повідомляв КРАІЛ про прийняття будь-яких рішень (наприклад, якщо наземний заклад вирішив закритися на якийсь час).

Тому українським користувачам нема про що хвилюватися – діяльність представників ринку азартних ігор навіть зараз перебуває під суворим контролем.

Теги:

Комментарии